papprerna

Papprerna är på väg till Sverige! Woho! Skickades i fredags så nu får vi väl se hur lång tid det tar innan de kommer fram! Hoppas att det går fort fort fort!!!


ett steg i rätt riktning

I zimbabwe har man nu räknat om rösterna i de valkretsar där oppositionen MDC vunnit. På Mugabes begäran naturligtvis, alltför att kunna fuska till sig majoritet.

I helgen kom resultatet. MDC stod FORTFARANDE som vinnare i de kretsar de räknat om! Hurra!! Queen V och jag firade lite :)

Ringer och pratar med sambon men där nere vet de ingenting kom som en chock för dem alla där räknar med att Mugabe skulle fuska till sig en seger. De blev väldigt glada. Dock så är fortfarande inget resultat av presidentvalet släppt ännu. Nu har tilloch med Carl Bildt sagt att det vore bra om folket i zim får reda på resultatet.

Skeppet med vapen från Kina fick åka tillbaka!! Eftersom hamnarbetarna vägrade insåg omvärlden att det inte var lämpligt med vapen till en regering och president som bryter mot mänskliga rättigheter och de fick vända hemåt.

Varit en slapp helg, måste ta tag i min tränng lite mer tror jag. Känner mig lite slö.

Ätit risotto för första gången med min syster och hennes sambo. Katten fick lite kantareller och det var han mycket nöjd med.  Risotton var god antar jag men mycket mäktig vart "för mycket" efter bara en liten stund.

Saknar min  älskade

helg

Skönt med helg igen,

Ringde mig.verket i onsdags de hade inte fått in min sambos ansökan. Men det var registrerat att en ansökan lämnades i på ambassaden i Harare den 4 april. Alltid ngt. Skall ringa ambassaden och kolla vad de håller på med på måndag. Tror inte att de har skiackat iväg papprerna ännu. Fast vi fick lovat att det skulle göras den här veckan.

Varit på stan idag och fikat med Queen V och Kudzi var mysigt =)

Börjar bli jobbigare och jobbigare inget blir lättare, stressigt med extra jobben stressigt med ekonomin.

Idag skal jag till min syster med sambo och katten det blir trevligt. Hoppas jag får god mat!

Mina päron skall till mallis inte dumt hoppas de får en fin vecka.

Une muyo moHombe mudiwa, ndino kuda zvakanyanya

Hamnarbetare i Sydafrika

Idag har jag pratat ganska länge i telefon med min sambo. Det var skönt tiden gick lite fortare och vi hade så roligt i telefonen med varandra :) Men det vart lite jobbigt sedan när han fick så lov att lägga på.

Har läst mycket om Zim i media men själv får min sambo inte reda på ngt alls. Kina har skickat ett helt lastskepp fullt med vapen till Zimbabwe. Det måste gå i hamn i Sydafrika eftersom zim inte har någon gräns mot ngt hav. Oppositionen ber FN om hjälp att stoppa både Mugabe och skeppet. FN tar upp frågan vad händer? Jo Kina som har vetorätt i FN klämmer fran veto och säger finfint att det INTE ÄR NÅGRA problem i zim.

Därför sade sig mespropparna (regeringen) i Sydafrika inte kunna förhindra skeppet att gå i hamn. Men väl i hamn hände en grej.
Hamnarbetarna vägrade lasta av skeppet! Mycket mycket strongt gjort en liten fackförening hamnarbetare går emot Kina och Zimbabwe (Mugabe med sina diktatorfasoner) och säger NEJ vi lastar inte av vapen som kommer att gå till att döda folk som inte röstar på ett speciellt sätt.

Strongt gjort.

Den här veckan skall "vårt" ärende skickas till Sverige. Skall börja tokringa Mig.verket imorgon.

söndag

Söndagsmys med Maja och Julia. Kex var det vi hittade idag, plus färskpressad apelsinjuice mkt gott.

MEMBROS föreställningen var kanon. Helt fantastisk aldrig sett ngt liknande tidigare.

Mia och jag pliktskyldiga som vi är uppfyllde dansarnas önskan att gå på nattklubb! Det var kul vi dansade mycket.

Nu är jag trött och sliten i kroppen efter mycket dans hela helgen.

Que pasa?

Nu måste jag sova!

en månad

Idag är det exakt 1 månad sedan min sambo åkte med flyget till zim. Känns tungt. Saknar honom jättemycket. Från början grät jag varje dag. Nu bryter jag bara ihop ibland.

Är väldigt glad åt att min familj varit väldigt snälla och omhändertagande undet hela tiden. Mina vänner också Tack!
Tråden på familjeliv är också mkt bra.


MEMBROS

Idag har jag med jobbet varit på en hiphop workshop med den brasilianska dansgruppen MEMBROS. I två timmar dansade ett stort gäng loss det var mkt kul. Ganska simpelt men man behövde inte tänka så det var skönt kom ihåg idag varför jag älskar att dansa.
 Glömt det lite på sistonde då det varit mkt stress involverat med min dans, göra klart koreografier i all hast.

Jag har tagit över några av de grupper som min sambo haft. Det är inget lätt jobb. Han är jätteduktig och har jättestor och lång och bred erfarenhet. Men jag gör mitt allra bästa. Dock verkar inte alla förstå det och slutar efter en lektion med mig utan att ge mig en ärlig chans.

Hur bra kan första gången bli när din sambo skall utvisas till ett land i kris och du har redan två jobb?


Det blir lite kaotiskt men sen efter två gånger blir allt bättre men den chansen fick jag inte av alla. Tråkigt. Jag blev lite ledsen. Pratade lite snabbt med min sambo om det han blev också besviken tycker inte att det var den attityden han hade lärt ut till sina elever. Men alla de som stannat kvar verkar tillfreds och är jättefina mot mig det är jag glad över! Det blir nog en häftig avslutningsshow som vanligt :)

Min sambo ringde inatt svårt att komma fram på telenäten. All mat plus pengar var slut, de 8 som bor med honom hade sparat och ätit bar en gång om dagen hela veckan men nu är allt slut ändå...
Skiackade lite pengar som jag lagt åt sidan för bakskatten. Känns mkt tungt ekonomiskt sett.

Är sån sjuk inflation i landet svårt att föreställa sig alla priser stiger hela tiden, ändras på en timme.
Nu hade de tryckt upp 50 miljoners sedlar. de gjorde man för två veckor sedan. Idag räcker 50 miljoner till 1 liter mjölk. Om det finns ngn mjölk att köpa.

Blää mår dåligt när jag tänker på det. Hela släkten tror att min sambo är superrik för att han kommer från Europa. Men men. Nu har jag skiackat lite får hoppas att priserna inte stiger så mkt utan att de räcker ett tag.

Imorgon skall jag på själva föreställningen med MEMBROS! Det blir spännande :)
Blandning mellan hiphop/capoeira och klassisk musik! Låter häftigt!


Findus har åkt hem känns tomt...


Kattdusch!

Just pratat med min sambo som sade att intervjun gick BRA!! KANON jätteskönt att höra var lite orolig efterson damen hade varit otrevlig när ansökan lämnades in och när jag ringde igår!

Men det hade gått bra och idag sade hon att skulle göra allt hon kunde för att få papprerna fram så fort som möjligt!

Säkert min sambo som var carmerande med sitt bländvita leende :)

Hela veckan sedan i fredags har jag varit kattvakt åt min systers katt Findus!

Det har varit helt underbart med en liten krabat som gosar med mig när jag är alldeles ensammen på torsdag ska han åka hem igen då kommer det nog bli lite tomt.

Ikväll duschade jag honom Hahaha det var inte uppskattat men men det gick bra ändå han gnällde inte utan försökte bara rymma men det gick ju bra! Nu är han fortfarande alldeles blöt och jag får inte torka honom med vare sig handduk eller hårtork! Utan han envisas med att slicka sig torr kommer nog ta hela hela natten!

Lilla Findus!

INTERVJUN

Gaah nu har han intervjun!!! Jag är på helspänn får inte mkt gjort!! Hoppas det går bra


Sänder all min energi till dig Mudiwa!!! det kommer gå bra!!

Jazz

Pratade med min sambo nyss! Inte kunnat prata på några dagar varit dåligt med täckning och el överhuvudtaget i landet.

Han hade pratat med en gammal jazzdanslärare från tiden då han gick på national school of ballet i zim. De skulle ha någon uppvisning snart och behövde dansare så han kanske skulle få ett jobb som dansare! Det är ju jättebra! Då får han någonting att göra och får tillgång till datorer och internet via jobbet i så fall! Och hålla i sina danskunskaper under tiden han måste stanna i zim. Och naturligtvis tjäna lite pengar också!

Hoppas hoppas att han får det! Skulle dit och prata med dem innan intervjun på tis!

Tisdag är verkligen dagen D.

förklaring

Ser nu att det var lite otydligt i förra inlägget men jag måste BETALA de där 4000 kronorna....

surt

BLÄÄ

Fick mina skattepapper och en fin RESTSKATT PÅ 4000!!!!!!! Verkligen vad vårean ekonomi behöver just nu...

Mugabe kom inte på mötet "vilken chock"
fegis

haft mardrömmar i veckan inte kul inte kul alls

4 dagar kvar

Till intervjun..

Tycker synd om alla er där ute som inte fått en sån snabb tid som vi har lyckats med. Jag tänker på er!

Snöstorm i två dagar vad ska man säga? Hade liksom hoppats på vår och kunna cykla mm. Men nej snön är tillbaka istället. Fint tär det men jobbigt när allt skall smälta igen och allt en enda sörja.


Nyheterna säger att TSvangirai och Mugabe skall på möte i Zambia för att "lösa" konfliken med valresultaten. Personligen tror jag inte att Mugabe kommer att delta på ett möte med Tsvangirai. Tsvangirai har blivit misshandlad c.a 10 gånger sedan han startade partiet 99. Tror inte att Mugabe kommer till mötet han skickar nån fuling för att puckla på stackars Morgan TSvangirai istället.
     Förstår intet attt han orkar fortsättta när han blvit misshandlad hotat mm så många gånger.

Men är grymt tacksam för att han fortsätter det måste bli en förängring

Amandla!

Awethu!

Ndaku suva mudiwa


utegångsförbud

Idag har jag jobbat en massa igen, går ganska bra men känner mig trött och spänd i musklerna i ryggen, får inte min massage av min sambo som jag brukar...

Idag berättade han att regeringen har infört utegångsförbud i zim igen, man får inte vistas utanför husen efter kl 18:00 på kvällen. Sjukt. Heller inte gå fler än fyra i en grupp då blir man arresterad för att man har ett politiskt möte ujuj

Många inne i centrum hade blivit misshandlad av polis och militär idag. Min sambo håller sig i huset om han inte måste in till ambassaden.

Jobbigt att bara sitta inne hela tiden utan elektricitet eller nånting.

8 dagar kvar till intervjun!

tjoho

små sakerna

Allt verkar nu helt plötsligt inte gå så himla smidigt i zim valet ändå. Kunde man kanske förvänta sig av Mugabe ioförsig. Men ännu har inga våldsamheter rapporteras varken i media eller från min sambo. Hoppas det förblir så.

Saknar honom ofantligt mkt.

Alla små saker.

Som när han på kvällen alltid tar ut mina hårnålar om jag inte gjort det själv för att han tycker det känns som att de skall "åka in i huvudet och förstöra hjärnan"

Att ringa varandra 10 gånger om dagen bara för att prata om ingenting.

Att höra honom säga "vad do är doktig gomman!" Eller "vi har slot på åst vi måste köpa mer åst" (ost)

Små saker men som betyder så oerhört mkt.





Tråkigt på jobbet..

Sitter på ena jobbet och har dödstråkigt och är väääldigt trött. Skummade runt och hittade

Boknördstestet!

70% Boknörd! Tjoho inte dumt det inte..

Valet

Parlamentsval samt presidentval var det i lördags i zim. Valkommissionen har varit seg med att räkna rösterna men nu verkar det ganska säkert att MDC (movement of democratic change) har vunnit parlamentsvalen!!! TOKBRA min sambo kan nog vara lite säkrare under deras styre åtminstonde. Skönt jag och AmaiNobbie har spänt kollat nyheterna. Positivt hittills

De har inte släppt reslutaten i presidentvalet ännu. 

Slut på telefonkorten jumbo idag. Kan inte ringa till honom på ett tag =/

tillbaka i zim

Med fyra polisers eskort, mkt pengar för alla skattebetalare!! Togs min sambo till zim. Han kom fram halvbra vid passkontrollen berättade en av poliserna att de MÅSTE berätta för zimbabewisk säkerhetspolis att de "lämnar tillbaka honom" min sambo fick smått panik och frågade om det verkligen verkligen var nödvändigt. Han är medlem av det parti som är mot det då regerande partiet med diktator Mugabe och därmed polisen. Många andra zimbabwier har tidigare mystiskt "försvunnit" vid gränsen...

Svenska polisen sade att vi MÅSTE göra det och de gick för att prata med chefen över zim säkerhetspolis, han var dock inte där och en annan zim säkerhetspolis sade att om de "hade något" till honom kunde han släppa igenom min sambo utan att prata med hans chef. Poliserna gav honom 10 av min sambos dollar så gick allt bra. Vi vågar inte tänka på vad som skulle hända om den riktige chefen varit där. Tur för oss.

Väl i zim bor han nu hos sin mamma långt utanför stan utan elektricitet och vatten under dagtid. Det slås på några timmar på natten. Hela landet är i stor ekonomisk kris svårt att få tag på mat mm. MKt hade förändrats sedan han var där för fyra år sedan.

Min sambo begav sig till ambassaden dagen efter och skulle boka tid, ambassaden hade bytt adress och när han väl kom dit var det stängt. Sedan påskledigt hela veckan efte, men han fick veta av en anställd att han skulle komma tillbaka mån 31 mars. Det gjorde han men kvinnan var inte tillbaka från semestern iallafall.

Jag har skickat papper med mitt personbevis samt kopia på pass. Kanondyrt och jag har varit skeptisk mot om det kommer fram, skickade en julhälsning till hanses mamma med familj sista nov förra året kom fram sista jan i år tog 2 mån. Men det kom fram igår! Så min sambo gjorde ett nytt försök med ambassaden idag och idag var kvinnan där och han har kunnat lämna in sin ansökan. Bara födelsebevis saknas. Nu har han fått en intervjutid om två veckor!!!!!

Ett steg i rätt rikting

vår lilla stad

I våran lilla stad känner min sambo många han är lärare och har många elever. De fick reda på att han utvisats och hade jättefint anordnat namninslamlingar och protestlistor, som de så fint skickade ner till Migrationsverket. Både kommunen och landstinget skrev också intyg på att han varken gömt sig som mig.verk hävdat och att han var en viktig ingridiens i vår stads kulturliv. Danslärare är han.

Inget hjälpte. Advokaten skickade in överklagan med verkställighetshinder som nekades och vi båda kände att vi inte orkade kämpa mer. Dagen efter hade gränspolisen bokat flyg till honom dagen innan skärtorsdagen. Hela sista dagen ringde och smsade jättemånga när vi ville bara vara vi två. Två av hans elever ringde och grät. Allt var kaos. Samtidigt som man måste spendera de sista timmarna på förvaret av alla ställen.

Jag ringde och frågade gränspolisen om jag fick följa med till arlanda. Fick svaret att inte i bilen men det är inget som hindrar dig att åka dit och möta honom där. Jag bokade biljetter och gav mig av växlade pengar till honom på arlanda.
Väntade en lång stund vid incheckning till hans flight skulle flyga via Etiopien till Zimbabwe.

Tillslut ringer han från en av polisernas telefon. De skall ta in honom bakvägen. Jag bryter nästan ihop mitt i Terminal 5 bla alla turister. Vi hade inte tagit ett ordentligt farväl tidigare. En polis kommer till mig och tar med hans pengar.

Blev jättebesviken hade vi vetat det hade jag stannat längre på förvaret istället för att slösa tid att åka till Arlanda och dyra biljetter dit och hem igen. Mkt billigare att åka från gävle hem än arlanda hem.

Vem har ansvar över allting varför vet den ena handen inte vad den andra gör? Är så less på att få höra än det ena än det andra. Inget tar något ansvar.

Alla är fegisar

Det började såhär..

Min älskade sambo och jag har blivit (med tvång) skilda åt..

Vi har varit tillsammans och bott ihop över ett år och hade precis kontaktat en ny advokat för att fixa det här med hans uppehållstillstånd. Hade ett möte med advokaten som var positiv.


Några veckor senare när min man var påväg hem från sin syster hem till oss, stannar polisen och tar honom för att han har inget Id.

Jag och hans syster är oroliga hela natten ingen ringer och berättar något förren dagen efter klockan 2 vid det laget har jag trott att han blivit misshandlad, så var inte fallet.

- hey baby sa han are you sitting down?

Det värsta hade hänt, enligt polisen var han "efterlyst och gömd/påflykt" fastän han står med på hitta.se och hela stan vet vem han är! Har många elever som träffar honom varje dag, lite av en lokalkändis förekommer ofta i tidningen mm.

Jag förstod ingenting. Men fick reda på att han hade sovit i häktet och skulle sova en natt till i häktet (i fängelsekläder i en liten liten cell!!!) en natt till sedan på mån morgon fraktas till Gävle till Migrationsverkets förvar. Jag frågade om jag fick hälsa på honom på häktet, det fick jag inte. Jag packade en väska och mina föräldrar skjutsade mig till häktet.

Dagen efter fraktades han med bil 30 mil söderut till förvaret. Där fick han ha sina vanliga kläder och vi kunde prata i telefon när vi ville. Jag hade lite jobb jag inte kunde komma ifrån men åkte ner med tåg så fort jag kunde några dagar senare.

Vi hade kontaktat advokaten som vi pratat med tidigare som skulle börja skriva en överklagan.

Förvaret.. vad ska man säga är bland de mest tragiska ställen jag någonsin har sett, får ont i magen av att tänka på stället. Min sambo berättade att de fick bara vara ute någon timma mitt på dagen med väggar runtomkring så de såg aldrig "ut" där spelade de fotboll. Om jag ringde precis efter det var min sambo alltid ganska glad. Han gillar fotboll min sambo. Finns tv, biljardbord men de var 24 stycken när min sambo var där ska 24 spela biljard samtidigt?

Eftersom jag bor långt ifrån Gävle bodde jag på vandrarhem och fick köpa mat för att ta med mig dit. Blev mest hamburgare fick skynda mig allt jag kunde för att maten skulle vara varm. Sedan när man står där och ringer på.. Säger
- Jag har mat med mig så kan ni skynda lite snälla!

Jajaj vi kommer så snart vi kan.


15 min går de kommer ut släpper igenom första dörren ler glatt.
Jag anstränger mig till max för att få fram ett hej ens. In genom andra dörren när första är noga stängd och låst naturligvis. Släpper in mig i ett besöksrum, går för att hämta min sambo det tar 10 min till. Kul med kall mat va värdigt.

Finns två besöksrum det med fönster och det utan. Det med fönster är lite bättre. I rummet finns två små bord två Jättesmala och obekväma soffor. Hårda. Billigaste tavlorna från IKEA och en plastback med leksaker. Vad sägs om en Kaffemaskin? en micro kanske? Lite bekväma soffor? Lite bredare soffor so man kan vila?

Äh förvaret har jag inget positivt att säga om.

Var där två dagar första svängen till Gävle. Vi fick reda på att han hade tre veckor på sig att överklaga utvisningen. Dock inget speciellt datum satt. Min sambo berättade att de andra männen som var där inne hade varit där länge vääldigt länge.

RSS 2.0