Skogens Guld!

Var ett tag sedan jag skrev men här kommer en liten uppdatering!!

I helgen var vi hemma och mös och mös och vara trötta allmänt! Vi såg på Morgan Påhlsson Kanonbra :) Älskar hipphipp gänget. Jag önskar dock att de skulle göra en om "Tiffany Persson" skulle vara soft.


I måndags klev vi upp JÄtte tidigt för att plocka Hjortron. Willson har aldrig plockaat hjortron men han har smakat på sylten iallafall. Pappie kom och hämta oss jättetidigt och så åkte vi in i de ångermanländska skogarna. Eter en timme var vi framme vid myren. Sedan klafsade vi omkring i 1 1/2 timme och fick tag i 7 dl hjortron!!!!! Inte mycket alls. Pappie var lite ledsen men den är ett dåligt hjortron år. Han visade oss ett ställe där han brukar kunna å ihop 10 liter om inte mer.. Men inte i år alltså, Vi åkte iväg och fikade på ett mysigt ställe istället!

Skogens guld!

Sedan åkte vi dagen efter också tidigt och hälsade på Mormor. Min mormor är lite dement. Men hon kommer ihåg min sambo. Hon har kallat honom "svarting" två gånger och "mörkhyade killen din" några gånger men sambon skrattar bara. Antagligen skulle jag kanske bli kallad viting av hans mormor! On blev glad att se oss hon tycker sambon är såååå Fiiin! Han fick en bamsekram det fick inte jag kan jag säga!

Det har hänt lite tråkiga saker tyvärr. Sambons syster har bott i vår stad länge 5 år. Men de har båda fått jättebra jobb och flytttat till Skäne. Systern har fixat och trixat med att få ett turistvisum till deras mamma (min svärmor) för att on skall få komma hit i augusti. Det har tagit lång tid och kostat mycket pengar, hälsoförsäkring och biljetterna är redan betalda. Visum från Zimbabwe till schengenländerna söks på norska ambasaden i Harare. Där sökte mamman. För två veckor sedan sade ambassaden att det var klart och systern betalade försäkring och biljett. Sedan i tis ringer MIGRATIONSVERKET och avslår visum ansökan. Hon får inte hälsa på. SIna egna barn och barnbarn får hon inte hälsa på. Anledningen är att de "misstänker" att hon tänker stanna i Sverige och inte återvända. Systern blev väldigt ledsen och vi med, skulle ha blivit första gången jag träffade sambons mamma... Systern är höggravid och de hade planerat att mamman skulle hjälpa lite med det nyfödda barnet eftersom de är helt nyinflyttad över halva landet.

Jag ringde och kollade  om man kunde överklaga beslutet, Det kunde man inte. Jag frågade då vad man skulle göra för att de skall förstå att hon inte tänker stanna! Hon vill bara hälsa på och tänker återvända till sina andra barn efter tre mnader. Det fanns ingenting man kan göra. Helt Störda regler. Skall en mor inte kunna hälsa på sina egna barn. Det är ju inte migratonsverket som betalt för hela ansökan, försäkringen mm det är systern. Man blir less så less. Ständigt dessa motgångar.

Nytt Personnummer

Idag var jag ledig från jobbet, min sambo som fortfarande vaknar tidigt som man gör i Zimbabwe väckte mig kl 09.00 lite tidigt men ok han är ju så söt. Då hade han fått sitt första brev till vår lägenhet personnummret :)

det gick ganska fort faktiskt! Det var ju positivt.

Sedan eftersom jag var ledig åt vi en lunch och cyklade 6 km uppför till stranden, Där var det blåsigt som bara attan så vi stannade inte så länge utan cyklade alla km hem igen. Bra med motion! Imorgon skall vi dansa på kvällen det blir bra tror jag. Behövs eftersom vi inte gjort det på ett tag så blir man lite ringrostig. Ikväll har jag fått lånat min farbrors bil lite så vi åkte och hämtade syster och systers sambo och åkte och badade i regnet det var jättemysigt och varmt!!

Ålvdans på vattnet..


Hemma hemma

PÅ måndag kväll åkte jag till syster för att sova där det blev inte mkt sömn alls!! Oroade mig för allting att min sambo skulle missa planet eller att det skulle bli något strul!!!!

Katten höll på att strula runt också så det var nnu svårare att sova.

Tågresan gick bra jag köpte billiga tågbiljetter på tradera.com hem till oss. 30 kronor styck! Skitbra!

Jag kom fram till Arlnda tillslut och kollade flighten allt verkade vara okej! Hade lite tid på att ta på mig något finare och kamma igenom håret. Sedan ställde jag mig vid ankomsthallen och väntade och väntade.

Var Jättenervös! Kändes som att jag skulle börja gråta vilken sekund som helst. Sen efter en ganska ång väntan kom min sambo! Helt fantastiskt jag sprang in i hans famn. Han är så fin. Lite längre hår och lite smalare annars perfekt!

Sedan åt vi lite mat och åkte den lååånga vägen hem igen. 

Vår lokaltidning kunde naturligtvis inte hålla sig oh hade snokat ut att han skulle komma hem och ringde och ville att jag skulle ge en intervju. Jag vägrade ville att de skulle skriva om en vecka så vi fick lite tid tillsammans. Då ringde de upp och sa att de tänker skriva iallafall. Idioter. Tillslut ringde jag upp och bad henne läsa upp vad hon skulle skriva då sä att det inte blev hur många fakta fel som helst. Det var ca 13 fel när hon läste upp. Bla hade hon skrivit att min sambo sökte asyl i sverige rån zimbabwe, vilket är omöjligt! Skrivit fel på båda våra efternamn mm. Men men det blev ganska bra efter min korregering. 

Nu är vi hemma igen! Jag har bott ensam länge lite konstigt att inte vara själv hela tiden men underbart!!  

På väg till arlanda...

Nu sitter jag på tåget på väg till arlanda... Det är bara TVÅ timmar kvar tills min sambo landar om det inte är några förseningar eller strul! Vi har fått biljetter för bara 30 kr/st hem :) Kanonbra men först blir det ngra timmar på arlanda men det gör ingenting :)


I natt sov jag hos min syster eller sov och sov, oroade mig hela natten för att sambon missat ngt flyg eller att det skulle bli ngt strul nu när allt med uppehållstillståndet är klart. Katten strulade runt halva natten så jag tror inte att varken syster systers sambo eller jag sov bra av den anledningen heller.

Snart nu snart nu....

Fixa fixa fixa

Hela veckan har jag fixat fixat med lägenheten innan min sambo kommer hem! har börjat måla en hylla för våra DVD filmer vit inte klar än lite mkt med slipning och så men det blir fint :)

Idag har jag solat på stranden med mamma det var skönt imorgon skall jag jobba hela dagen och måla på kv'ällen igen!

Min sambo har varit på ambassade och ville ha sin stämpel på måndagen fick han den inte de hade inte tid... Men han skulle komma tillbaka idag och få den. Idag fick han komma dit och läna in passet och vänta flera timmar men nu är stämpeln äntligen där! Sedan skall han bara skriva ut biljetten och packa klart och säga hejdå till alla!



RSS 2.0