marknad

I helgen är det marknad med tivoli i den lilla staden.

Jag skall gå med min syster och kika om de har 10 par strumpor för 100 kr då skall jag köpa det!



Har redan börjat flagna. typsikt.

Tävlar med min sambo vem som är brunast när han nu väl återvänder! Inte illa att man börjar flagna nu då...


arlanda

Sitter nu snortidigt och väntar på mitt tåg som skall ta mig hemåt. Landade kl 02.00 svensk tid och har sedan dess försökt få tiden att gå.

Veckan pa kreta har varit jättehärlig!! Har badat, plaskat lekt i vattnet och solat en massa. Slappnat av en massa helt enkelt vilken jag behövde. Var mycket pensionärer på Kreta ganska kul att se dem komma trippandes med rullatorer och hela kittet!

Mycket folk som har kastat lama raggningsrepliker efter mig och min vän.. Ganska roligt såhär effteråt.

Vår favort blev dock!

Yes please Maybe you would like to come  for a drink?

Varav vi ignorerar honom och går förbi
Vi hör honom suckandes säga

Or maybe not....

Tack vännen för en superskön vecka!!
Pussar

Kreta

Nu åker jag till Kreta på semester. Ska bli skönt tänker bli exakt lite mer brun än vad min sambo är! ;)

Bestämt sedan länge därför fixat och betalt.

Imorgon flyger jag kl 05.00! Ska bli Jätteskönt med semester faktiskt!


väntan

Idag ringde jag handläggaren på mig.verket igen. För att dubbelkolla att mina papper jag skickade för en vecka sedan kommit fram och inte strulat bort sig på vägen. De hade kommit fram fick jag besked om.

Sedan frågade jag om hur lång tid det skulle ta igen, fick höra nu att det inte fanns den minsta chans att de tittar på ärendet före sommare eftersom hans ärender lämnades in i april. Känns hårt men antagligen rättvist om man tänker efter. Mina papper får ligga och samla damm.

Hade hoppats att min sambo skulle få komma hem innan 27 juni då det är omval i zim. Har varit så mkt våld hela tiden överallt. I min sambos område hade runt 20 pers blivit misshandlad av polis och militär mitt på gatan. En man låg med ena benpipan krossad ut ur benet. Låter hemskt. Finns inte mkt till sjukvård heller.

I Sydafrika har folk reagerat på att ca 2 miljoner zimbabwier kommer dit och tar jobb från den sydafrikanska befolkningen. Där har vissa grupper också gått runt och slagit ner Zimbabwier hit och dit.
Jobbigt att tänka på.

Muffins försäljningen gick jättebra! Allt blev sålt kanon!
Dansföreställningen gick lååångt över förväntan också kanon!

Nu återstår det bara stort stort tålamod Mudiwawangu.

Muffins muffins muffins

Muffins muffins

Gah jag blir tokig..

Min mamma kom på en jättebra idé att vi (jag, syster och mamma) skulle baka massa kakor, bröd, muffins etc. för att sälja på den stora dansuppvisningen som är nu på söndag den 18. Sälja bröd för att få in pengar till min sambo och hans familj som har det eländigt.

Många på dansuppvisningen känner honom så vi hoppas att det kommer gå åt.

Min syster strategen började baka 12 muffins varje kväll på en gång när det bestämdes för kanske 4 veckor sen tok många muffins jag är lite efter och har lätt panik!!

Men jag har hunnit till 102 muffins nu iallafall plus lite brownies och bröd mm.

Mamma har hela frysboxen full av bullar. Hoppas verkligen att det går åt nu när vi har bakat så vi får in någe mari.

Själva dansuppvisningen kommer gå åt fanders på ett eller annat sätt det är jag helt säker på allt har varit så struligt sedan min sambo blev hemskickad, men vi har gjort så gått vi kan vad har ledningen gjort det är en fråga man kan fråga sig.

Blir så less på att diska samma muffins grejer om och om igen, diska är inte min grej!

Våran dag

Idag är det våran dag...

Jag har köpt ett telefonkort och tänkte unna oss ett lite längre samtal på telefonen. Har försökt ringt nu i en timme dålig täckning i zim... typiskt. När man har tänkt sig ngt speciellt.

Firade på tåget hem idag med en platt delicatoboll hade blivit mosad i väskan. Smakade gott iallafall.

SKall försöka ringa lite till och sedan kolla på fortsättningen av So you think you can dance?

Himla långt namn det där.


Gjort klart

I måndags postade jag blanketterna Nu har vi gjort vårt min sambo och jag. Nu återstår bara väntan väntan vi får se hur lång tid det tar.

Om man inte behöer komplettera något förstås

Imorgon åker jag till storstaden och skall jobba lite snabbt in och snabbt ut mycket tid på tåg men om man har ngn slags bok ska det väl fungera. Skulle låna en på bibblan idag men hade glömt mitt lånekort typisk. Fick bli en tidning istället.

PÅ sön är det dansuppvisning då skall min kära syster sälja bröd som hon, jag och mamma bakat. Hoppas vi får in lite pengar. Därför har jag nu lärt mig muffins recept utantill och skulle kunna rabbla det baklänges i sömnen. Lite enformigt att baka samma sak varje gång. Men men samtidigt ganska snabbt och lätt. Jobbigaste är ju att diska ändå.

Nu måste jag sova bussen/tåget går 06,56 aptidigt.

blanketten

Har fyllt i blanketten hela helgen, är klar med det men måste korrektur läsa lite innan jag skickar in den.

Pratade med Sundsvallskontoret idag. Jag frågade hur lång tid det tar när de fått in min blankett.

Svaret var ja det räknas från det datumet som ansökan lämnades in och sedan tar det 6 mån.

oktober alltså, mina papper skall ligga och samla damm till oktober

Tjoho!

Idag ringde jag frågenummret på Sundsvalls kontoret!! Då fick jag veta att som jag skrev förut ärendet har registrerats den 7 maj. Hon jag pratade med berättade att det var hon som hade hand om ärendet och att hon skulle skicka ut blanketten till mig nästa vecka. Men jag fick reda på vilken det var och jag har redan börjat fyllt i den. Känns nervöst attfylla i den! Så att man inte gör ngt tok!

Nu ska jag gå på bio Flyga drake!
Skitbra bok var det iallafall! :)

Framme!

Nu har min sambos ärende kommit fram till kontoret i S-vall!! Jag ringde först till dem imorse och hörde att det var stängt på torsdagar!!! Konstigt men men!

Då ringde jag till Upplysningen och en trevlig kvinna såg i datorn att Sundsvall hade registrerat det mottaget igår den 7 maj!!! Tjoho! Nu är det äntligen framme.. Det kan ju visserligen ta lång tid nu också men jag var mycket orolig att allt skulle försvinna där mellan zim och sverige saker har försvunnit förut!!

Nu börjar man istället oroa sig för om de skulle kunna ge ett negativt besked!!
Usch det kan inte hända

less

Gah är så sjukt less på massa saker nu att jag har gjort en lista

Jag är less på pengar!! Att tänka pengar på att allt kostar pengar att jag/vi har för LITE pengar
Jag är less på Mugabe
Jag är less på mitt ena jobb
Jag är less på att vara själv hela tiden att sova själv äta själv bada själv
Jag är less på muffins
Jag är less på Migrationsverkets upplysning
Jag är less på att alla man pratar med tycker att man inte kan utvisa ngn som har jobb och sedan får man förklara att så är det tyvärr i dagens sverige
Jag är less på att det kostar så mkt att ringa till zim
Jag är less på posten i zim


ja inget nytt idag heller. men vi har ändå kommit en bit på väg jämfört med andra personer här i sverige. Tänker på dem med. Orättvist.



inte framme

ringde mig.verket imorse inga papper framme idag heller

på väg kanske..

Ringde Migrationsverkets upplysning idag, fick prata med en trevlig man. Som sade att Min sambos papper var på väg till Sundsvall men hade inte kommit fram ännu. Men de borde göra det imorgon eftersom att det skickas med vanlig post vad jag förstod...

Låter ju onekligen bra fick telefonnummret till sundsvallskontoret och skall ringa dit imorgon.

Pratade med min sambo och hans mamma har blivit lite sjuk fått ngt problem i näsan det lät inte så bra de kanske skulle åka till sjukhuset imorgon. Om hon behöver medicin kan man ju bara hoppas att medicinen finns i landet annars blir det stora problem..


valet

Nu har rösterna släppts från presidentvalen den 29 mars i zim. Tsvangirai oppositionspartiets ledare har fått 47 % av alla rösterna och Mugabe har fått 43 %. Tsvangirai har alltså vunnit! men i zim har de lagen att en president måste få mer än 50 % av rösterna för att få bli president. Tsvangirai vill inte ställa upp i en andra valomgång eftersom under hela tiden sedan den 29 mars har folket i zim misshandlats, slängts i fängelse och torterats för att de har röstat på "fel" parti. De personerna är nog så rädda för att rösta på "fel" parti igen så resultatet kommer inte att bli regelrättigt.

Min sambo berättade att den tredje presidentkandidaten Makoni som fick runt 8 % av rösterna skulle ge sina röster till Tsvangirai jag vet inte om det går, men enligt min sambo kunde man göra så! Det hoppas jag verkligen så att det blir Tsvangirai som blir president och det blir någon förändring i landet!

Hittat telefonkort på internet det var mkt bra! Gått mkt pengar på att ringa på vanligt sätt senaste veckorna när den lilla butiken i staden har haft slut på kort jättelänge.

veckan

Har haft mkt för mig den här veckan, uppvisningar och kalas med tårta hit och dit!!

Hade jättetrevlig valborg med älskade syster med sambo och katt! God mat chill atmosfär i Mjukisbyxor för vissa :) och spelade tv spel! Hoho jag blir så barnslig ibland älskar en del gmala klassiker!

Har försökt få tag i mig.verket för att höra om papprerna kommit fram hit men jag har inte lyckats var jättemånga som ringde på onsdagen och tors var naturligtvis stängt. Skulle ringa idag fredag men upptäckte då som det automatiska rösten svarar att första fredagen i varje månad är det också stängt på upplysningen... Varför då?

Men men får vänta till mån då ska jag ringa först av alla!

Varit med min söta Josefin ganska mycket hon är så härlig! Vet inte hur den här tiden skulle varit utan dig vännen helt fördjävlig! Du är så bra. När man är ledsen pratar vi om det och du förstår eller försöker och kommer med råd och tips. Lättar upp stämningen så man inte går ner sig totalt. Guld värt! Du är så bra och rolig och vacker min vän!
Jag vet att min sambo uppskattar jättemycket att du är med mig och hjälper mig när jag är sällskapssjuk och ledsen!

Tack för att du orkar lyssna på allt som jag tjatar om!

RSS 2.0