förkyld

Bläää har varit kanonförkyld i helgen... Typiskt när man är ledig att man är förkyld med feber och hela baletten, det är lite bättre idag men ändå jobbigt. Blir inte mkt till dans idag ex. Eftersom jag knappt kan andas när jag gått upp för en liten trapp.

Har hemtenta den här veckan lite drygt jag har inte kommit igång ens och det är så brett de hade kanske kunnat avgränsat lite men neeej.

Det gick bra på Birsta utom att jag var sjuk då. Nu har vi inga pengar kvar igen 27 dagar kvar till lön/CSN tjoho.
Får se hur det går.


Vill bli frisk NU.

Var några killar på Birsta inne på McDonalds som spottade på golvet i kön till kassorna!! Fy vad vidrigt. Flera gånger andra gången sade jag till att de borde sluta spotta för att det är äckligt, de härmade mig bara med fjantröst. Men slutade iallafall att spotta. Blir så less personalen såg det tyvärr inte annars kanske de inte skulle ha blivit serverade där.

Tjoho Birsta!

Igår var jag på skolan ända till klockn 17.00! Phuee tar tid att få in kunskapen i huvudet... Dock så hade jag ett telefonmöte i två timmar på slutet men det var bra det också!

När jag kommer hem har sötnösen städat och tänt ljus och allting! Jättemysigt sedan tittatde vi på Chuck and Larry helt ok ingen kanonrulle men bra ändå!


Nu skall vi till Norrlands största shoppingcenter och köpa massa grejer som vi behöver :)

Se listan tidigare inlägg det blir nog havregrynsgröt resten av månaden..

Fanta Lemon!

Min syster var i Turkiet för nästan två veckor sedan. När någon av oss åker utomlands har vi en liten policy att man ger nån lite pryl eller godis eller så..

Vi åkte ner tll dem i Timrå sambon och jag. Middag hälsa på farfar på sjukhuset och sedan bio var det tänkt. (Patrik 1.5)

God middag och marängschwiss till efterätt och sedan fick vi lite små grejor av syster däribland en FANTA CITRON!!!!
TJOHO det är ju super gott fattar inte varför de har slutat med den i Sverige helt stört! Dricker jämt den när jag är utomlands också. Ett tag fanns det Jaffa citron men det finns inte nu heller....

Farfar var vid gott mod men han såg så smal ut han hoppas att han skulle få komma hem snart och blev väldigt glad att vi kom så det var roligt!!

Patrik 1.5 var jättebra tycker jag rolig men ändå allvarlig! Alla tyckte den var bra så det var kul!!

Igår smakade jag lite på Fantan men inte hela sparade litegrand.. Ljuvligt!

Mkt skola den här veckan svårt att hinna med allt som skall göras men idag skall jag jobba lite hemma.

Känns som en förkylning smyger sig på också..


forts..

Igår kväll efter att jag hade smält lite vad som hände med pengarna skickade jag ett mail till chefen och sade att:

1. Att det var väldigt oproffessionellt av honom att skratta åt mig i telefon när de gjort ett Allvarligt fel igen...

2. Att jag förväntade mig att de skulle styra upp situationen så att jag inte går back en enda krona.

Chefen ringde tillbaka runt middagstid idag och bad om ursäkt för att han hade "skrattat bort" problemet som han själv sade. Sedan var hans förslag att de inte betalar ut min lön någon av de restrerande månaderna. Jag år således använda mig av semesterersättningspengarna och min "riktiga" lön skall betalas ut i januari. Jag måste dubbelkolla så att det ändå inte blir över gränsen av vad jag får tjäna.

Fortfarande lite less. Han bad inte om ursäkt för själva misstaget heller.
Skall kolla på måndag om det blir bra,

Jag ringde vårdcentralen också igår om mitt prov om jag har benägenhet att vara allergisk mot något. Frågade dem om inte provsvaren kommit. Jo sade en sköterska jag har dem här i datorn,

- Jaha!!! Kanske nån vill berätta för mig?????

Sedan frågade sköterskan om inte doktorn har ringt till mig

Neeeej.

Fick en telefontid på onsdag då doktorn ringer mig om provsvaren. 

den doktorn är känd i stan för att inte vara så bra mot patienterna....
Typiskt

suck

Min arbetsgivare har klantat sig stort igen när det gäller löner...

Jag blir så trött hur mycket tjaffs och fel skall man behöva stå ut med som anställd?

Hela förra året hade jag fel skattetabell så jag fick FETASTE bakskatten, Är det tänkt att man själv måste ringa och fråga
- Har jag rätt skattetabell?

Nu har de betalt ut min semesterersättning nu i sep. Trots att vi skrev ett avtal om att det skulle betalas ut i januari 2009.
Pga att jag har börjat studera så jag skulle kunna ta bidraget och jobba samtidigt. Nu när IDIOTERNA har gett all min semesterersättning under 1 helt års tid kommer jag naturligtvis låååångt över gränsen vad man får tjäna för att ta studiebidraget. Alltså måste jag betala tillbaka det jag redan fick i måndags. Samt använda semesterersättningspengarna istället. Jag går alltså back ca 11 000 kr, mot för om de skulle ha följt vårt avtal.

Blev väääldigt upprörd och ringde chefen som
säger
- Hahah har vi gjort fel nu igen oj då!

Skrattar man i ett sådant läge när man precis lyckats fixa så en anställd förlorar 11 000 kr.

Skulle inte jag har gjort.

Jag var väldigt samanbiten och arg och sade att han får fixa det.
Återstår väl och se om han gör det.

Less

Plugg

Idag har vi varit duktiga i vår studiegrupp och pluggat på bra andra bättre än vissa.. men men så är det väl alltid.

Sedan gick jag till Akademibokhandeln skulle kolla om jag hittade ngn bra mapp att he alla mina papper i men det fanns inte det jag tänkt mig så det blev inget av det.

Gick hem myste med sambon i soffan innan han åkte till jobbet en timme senare. Sedan plockade jag ihop hemma, lagade mat, städade toaletten, jobbade en timme och sorterade smutstvätten tills imorgon. Sedan åt jag löksoppan som jag gjort och en pannkaka.  Det var gott!

Sedan utbildningen i helgen blev det en heeel del lök över nämligen 3 1/2 kilo!! Så nu har jag gjort av med 1/2 kilo lök och resultatet blev riktigt smaskigt! Ett bra tips på mat det är vääldigt billigt faktiskt.

Känner mig nöjd med kvällen!
Nu glor jag lite på tv och väntar på sambon!

Provsvar?

Gick ju till doktorn och tog prover för kanske en månad sedan... inget svar än..

Ska det ta sååå lång tid?

Köpa köpa köpa

Nu har jag inte skrivit på ett tag men jag har varit på ledarutbildningshelg! Eller hållt i ledarutbildningen rättare sagt. I Täby första gången jag var där. Mycket hus inte så mkt grönområden men det var ju lite skojigt att springa i kanske 3 affärer i Täby centrum (ont om tid:). Annars hade vi KANON lokaler tyckte jag och min kollega! VEt inte om deltagarna tyckte det men vi var nöjda och det är ju alltid bra. Helgen gick bra men jag har sovit alldeles för lite och jobbat för mycket!
Är nog vääldigt efter i skolan också tog med mig pedagogikboken men har inte ens öppnat den =/ Hoppas att jag kommer ikapp fort.

Älsklingen min har fått ännu mera jobb det går bra för honom hoppas att det känns bra med allt! Plugga på körkortsteori skall han också göra!

LÄngtar tills vi får lite mera lön den här månaden det är så  mycket som jag tycker att vi behöver.
En liten lista!

Plastbackar till förvaring under sängen!
Hjul till backarna
Ben till sängen så backarna får plats
Kalsoner (sambon)
Strumpor (sambon)
Linser (Jag) Usch dyrt!!!!
Massa kurslitteratur (jag)
Fåtölj
Matta
Hyllor
Byrå
Ny mobiltelefon (skitmotorolan sönder)

Blir ju en hel del pengar det där tyvärr.
Så allt kan vi nog inte köpa men en del kanske. Linser och kalsonger hehe det nödvändigaste.

Sitter på tåget hem från sthlm. Ända hem slipper byte i s-vall skönt. Men det går rätt segt sisa sträckan för spåret är så krokigt!

Kanske ett bad med sambon när jag kommer hem? :)
Har köpt en badbomb från:
http://www.lush.se/
Haagen bath!

Mintchoklad! Låter nice :)
Sambon skulle städa får se hur noga det blir.

obehagligt

Idag kollade jag in vad vår lokaltidning hade gjort för repotage om vår uppvisning för ja 3 veckor sedan kanske. Sedan googlade jag lite på gamla artiklar för skojsskull. Då kommer jag in på ett forum, där olika personer har diskuterat artiklarna från då sambon utvisades. Jävligt obehagliga diskurssion främlingsfientliga blev väldigt illa till mods. Vissa personer kallade både min sambo och mig för olika rasdiskriminerande namn och kallade oss för lögnare hit och dit.

otrevligt de har läst en artikel och utifrån den bestämt att min sambo inte har rätt att stanna i Sverige att det var rätt att utvisa honom samt att jag är en "rasblandande slyna som ljuger för apans skull"

Hoppas inte sambon hittar det


Nolla

Den här veckan har varit helt gaaalen! Började klocknan 9.00 i måndags och hade information hela dagen tillsammans med de som läser samma program som jag fast på distans. Blev lite drygt för läraren pratade en massa om vad distansarna skulle göra hit och dit när vki "vanliga" satt och lyssnade.

Sedan efter fm fick vi träffa tre phösare som visade oss till lunchen och sedan till teatern. Bara jag och en till tjej från stan var ju svårt för de andra att hitta så vi gick tillsammans som en dagisgrupp ungefär. Teatern var lite tråkigt talare efter talare efter talare som inte direkt sade något intressant.

Efter teatern frågade phösarna vilka som ville vara med på introveckan. Hela 8 personer i hela klassen! :) men ett härligt gäng. Vi fick tema 80 tal och fick spöka ut oss och göra en presentation för "PM". Vi vann den presentationstävlingen mot de andra lagen. Vi hade en liten gympalektion à la 80 talet jag tvingades vara gympa Gun. Men det gick bra alla var duktiga och vi hade roligt.

Sedan under veckan har vi haft föreläsningar på fm och introgrejer på em. Bla sakletartävling, femkamp lite kareoke nattuppdrag mm. På lördag avslutas allting med "nollesittning" det  kommer bli skitbra!

Jag har köpt mina första böcker också begangnat bra för miljön och ekonomin. Vi skulle egentligen ha skaffat två böcker innan vi började i månsdags och läst dem också. Fick liiite paniik när jag insåg att alla i 80¨s gruppen faktiskt köpt och läst båda böckerna!! Gah men nu äntligen har jag dem med så jag skall också börja läsa nu.

Hittills känns det bra det känns som att jag är på rätt väg

Det är bra

RSS 2.0