Flyg flyg

Nu har det landat lite att min sambo ska få komma hem!!!! Otroligt glad!! Jättekul att alla mina vänner och min sambos vänner och vänners föräldrar och min familj också varit så otrolig glada och sagt Grattis osv =) Varit en helg i Glädjens tecken!

Jag har börjat kika lite på flyg och det snabbaste och billigaste är Etiophian airlines så de får bli det! De flyger på måndagar men vi vill inte chansa att han hinner med det på mån om det blir ngt tjaffs på ambassaden eller stopp i trafiken eller vadsomhelst. Så vi skall nog boka nästa mån 7 juli OM det inte blir en massa strider. Min sambo skall åka till sin mormor på landet och säga Hejdå först också hon vill nog se honom innan han åker långt bort till Europa igen.

Så om allt går som det ska skall jag träffa min Älskling på Tisdag på Arlanda kl 10 på morgonen! vad nervös man kommer att vara då.

Min stackars sambo är flygrädd men han har sagt att han kommer nog inte tänka så mkt på flygningen nu när han längtar hem så mkt.



 Haft en grym helg med mina vänner! Ni betyder mycket för mig Hoppas att ni vet om det och jag skulle inte byta ut er för allt guld i världen! Kramar till er :)


HURRA!!!!!!!!!!

IMORSE RINGDE HANDLÄGGAREN NÄR JAG SATT OCH JOBBADE, SÅG ATT DET VAR HENNES NUMMER OCH FICK ETT LITET HJÄRTSTILLESTÅND. hON PRESENTERADE SIG OCH LÄT OVANLIGT MUNTER!!!!

SEN SA HON

NU ÄR DET KLART MED DIN SAMBOS UPPEHÅLLSTILLSTÅND!!

JAG LITE PANIK KLART? VAD MENAR DU KLART? TÄNKTE JAG

SÅ VI HAR MEDDELAT AMBASSADEN MEN DET KAN JU VARA BRA OM HAN RINGER FÖRST!!!

TJOHO!!!! MIN ÄLSKLING FÅR KOMMA HEM!

RINGDE HAN SENARE OCH VI BARA TJOADE! HAN SKALL TILL AMBASSADEN PÅ MÅNDAG EFTERSOM DET ÄR VAL IDAG OCH AMBASSADEN STÄNGT REDAN.

JAG SKA KOLLA FLYGBILJETTER HELA HELGEN!!!

KÄNNS SÅ SKÖNT ATT HAN SKA FÅ KOMMA BORT FRÅN HARARE DÄR DET VARIT SÅ ELÄNDIGT!!!!
KRAM KRAM

nyheter

Jag har undvikit nyheterna i några dagar men imorse fick jag för mig att läsa på DN

Det skulle jag inte ha gjort

chefen

Idag har jag oroat mig hela dagen. Man läser bara massa skit om Zim hela tiden i tidningarna idag har jag inte vågat läsa nyheterna. Fick tag i min Sambo imorse han och hans mamma skall fly. Det börjar bli alldeles för riskabelt att stanna kvar. Milisen är ute efter några syskon till min sambos mamma som varit aktiva i MDC. De törs inte stanna. Men vägen till dit de skall fly är inte heller säker.

Så idag besultade jag mig för att det kändes inte bra om vårt ärende skall vänta medan vår handläggare är på semester det håller inte det är för riskabelt. Jag ringde därför chefen över Sundsvallskontoret, och förklarade att min sambo söker från Harare Zimbabwe och frågade om hon kände till hur situationen är där

- Tyvärr gör jag ju det sade hon.

Sedan frågade jag hur det blir om handläggaren som vi har går på semestre och inte hunnit med vårat ärende? Då måste någon annan ta det sa jag för vi hinner inte vänta det finns ingen tid till det. Då sade hon att jag begärt förtur och det på helt rimliga skäl eftersom det ser ut som det gör i Zim så skall det ordnas med det jag skulle inte vara orolig.

Så det känns lite bra. Fortfarande konstant orolig för vad som pågår nere där min sambo är.

Får bara hoppas nu att det inte är något skit med våra blanketter utan att det går snabbt när de börjar!

Chefen gillade jag hon var bra.

Ont i magen =/

HOPPAS

Ringde handläggaren och begärde förtur pga det oroliga läget i Zimbabwe och Harare där min sambo är.

Hon skulle titta om hon hann med det innan hon går på semester nästa fredag. Men hon kunde inte lova någonting. Det behövs fler anställda på migrationsverket helt tydligt. Antsäll fler.

Jag har redan börjat hoppas inte bra inte bra då blir man så himla himla besviken.

Min sambos två brorsor har flytt men inte min sambo han har ingenstans att ta vägen. Området börjar bli helt tomt människorna flyr. Man kan hoppas att milisen inte åker dit nu när det nästan är tomt på folk.

inte ljusare

Igår meddelade Morgan Tsvangirai partiledare för oppositionspartiet MDC som vann första valet över Mugabe och ZANU-PF att han hoppar av omvalet nu på fredag. Anledningen var inte egoistisk alls. Han hoppar av för att han inte vill se mera oskyldigt blod spillas. Han säger att han inte vill att folk skall dö bara för att de röstar på MDC. Vilken man vilken hjälte.

Jag fick tag på min sambo idag han är oroad flera i deras område har "försvunnit" En del vet man har dödats. En del har blivit satta i fängelse utan rättegång en del har blivit torterade. En del lemlästade. Min sambos bröder har lämnat huset idag de känner sig inte säkra där längre. Min sambo berättar att Mugabes lilla ungdomsmilis bryter sig in i hus på natten och misshandlar folk utan att egentligen ställa några frågor.

Jag frågade vart skall du ta vägen då?

Det hade han inget svar på.

Jag kan inte ta för mig någonting jag är så himla rädd att jag skall få ett samtal om att min sambo som inte ens röstat i valet är borta, torterad eller något värre någonting helt otänkbart.

Är det så här det skall vara Migrationsverket? Sverige och UD avråder svenska medborgare att åka till Zimbabwe. FN diskuterar om de skall skicka dit trupper för att behålla någon slags fred och undvika inbördeskrig. Men min sambo som har försörjt sig själv under hela tiden i fyra års tid i Sverige han skall promt åka tillbaka dit och utsättas för livsfara. Min sambo som har bidragit så mycket till dans och kulturlivet i den lilla staden som nu inte har så mycket längre.

Min Sambo <3
Ndinukuda Mudiwa

Helmysigt

Idag har jag jobbat på med den nya koreografin! Det gick ganska bra bli bra tycker jag själv lite snabb låt men det är bara att nöta!.

Blev spontan tacos hemma med gamla vänner man inte sett på ett tag som är hemma i stan igen Härligt!

Värsta beck in the days moments

Spelade kort och åt gott och surrade massa. Jag kom två båda gångerna.

Min ena vän ville ändra reglerna på ett kortspel men vann ändå :)

Äntaligen fått tag i min sambo efter flera dagars tystnad han var ganska ok. Dåligt med mat som vanligt annars var det ok skönt att höra. Han hade en plan om att åka till Botswana inget visum för Zimbabwier behövs där men vid närmare undersökningar verkar det inte nå vidare bra plan kostar mkt pengar och ingen garanti att man får jobb.

Idag är det exakt tre månader sen jag stod på flygplatsen och grät eftersom jag inte ens fick kyssa dig farväl...

Pissigt

Har försökt ringa en BILLION gånger idag för att prata med min sambo. Men den enda telefonen som hade någorlunda bra teckning och som (kors i taket) kunde ta emot sms har det blivit något fel på. SÅ nu går det typ inte att komma fram alls. Är så jävla less nu har försökt ringa i 2 timmar men ingenting händer alls.

Inte nog med att man skall tvingas leva åtskillda åt och alla ens planer och pengar och liv blir åt helvete nu kan vi inte ens prata i telefon längre. Jävla skitland.

Blir asrädd när man läser alla nyheter om Zimbabwe verkar kunna bli krig vilken dag som helst.

Piss skit

JAg skall gräva ner mig tror jag på något tyst ställe och stanna där tills oktober då FÖRHOPPNINGSVIS migrationsverket har haft TID med vårt JÄVLA ärende.

...

Har varit i mina föräldrars stuga i helgen fiskat pappsen fick en fin öring. Hade varit perfekt om det inte vore så att en person saknades...

Pratat med handläggaren igen hon jobbar med ärenden som lämnats in i nov- dec fortfarande så vi måste vänta och vänta och vänta. Skall inte ringa mer nu förren efter sommaren hon skall snart på semester ändå. Vi får ingen förtur heller. Mig.verket tar ingen hänsyn till ekonomi. Vilket jag innerst inne kanske redan visste.

Kollat på fotboll idag och skickat sms till min sambo om hur matchen gick. Vi vann så jag hoppas han blev glad.

Har en skön jobbvecka skall koreografera och skicka lite mail och ringa lite hit och ringa lite dit men det känns ganska slappt. Jobbade igår med koreografin och kom ganska långt så det känns skönt. Ovant att inte ha min sambo här som hjälp och stöd när det gäller dansen.

HAn har det inte lätt matkrisen som pågår överallt märks även där naturligtvis står en hel del på DN och BBC om situationen i zim. regeringen har nu kickat ut alla hjälporganisationer som befann sig i landet. Typiskt. Nu kommer jättemånga få mycket svårt. Blir så less känns som att det inte kan bli så mkt värre men hela tiden är det ngt nytt och fördjävligt som händer! Gah.


Stöld

Igå ringde jag till min sambo efter jobbet, han var då arg och ledsen.

Han berättade att två av hans bröder hade stulit pengar från honom/oss. Blev arg och besviken jag med. De stal av de pengar som skulle gå till mat till hela familjen. Inklusive dem själva. Fattar inte hur de tänker.

De hade inte ångrat sig eller bett om ursäkt heller.

Min sambo sade att han ville inte bo där längre utan komma hem nu på en gång eller ta ett rum inne i stan. Han skulle kolla upp vad det kostar att hyra ett rum i stan.

Man blir så besviken. Vi har betalat mat och kläder mm åt deras barn i ett halvår snart och ändå stjäl de från oss. konstigt.

Inget nytt från mig.verket vår handläggare är borta den h'r veckan jag skall ringa på mån.


Telenor killen

På marknaden hade Telenor ett litet tält med massa människor som vill sälja Telenor kontantkort till folk.
för det första vet alla i våran stad att Telenors täckning är jättedålig så fort du kör en km från centrum men men de kan ju få försöka iallafall.

Det kommer en liten kort halvglassig stekare fram och säger till mig och min syster med konstig sthlms dialekt...

- Tjena tjejer vad ringer niiii med?

Vi svarar unisont:
- Halebop

Varav han frågar men hur mycket riiiiiiinger niiii för på eeen månad da?

Jag svarar 300 min syster svaar 100.

Jahapp säger han och drar in luften som att han skall ha värsta utläggningen om att vi skall byta till Telenor..

Jag frågar honom innan han hinner börja snacka alldeles för mkt vad Telenor tar för att ringa till Zimbabwe.

Varav den korta killen ser brydd ut..

- Zimbabwe säger du? jaha riiiinger du ofta dit eller?
-Ja svarar jag väldigt ofta.

-Vänta jag skall ringa ett samtal och kolla vad vi tar för att ringa dit! Hur mkt betalar du nu?
- 2.97/minut säger jag sanningsenligt

-okok säger killen

Han ringer sedan 5 samtal inte ett men jag står snällt och väntar..
sedan efter det 5e samtalet säger han. Ett till bara sen vet vi och låter hoppfull!

-Duuu vad tar vi för å ringa till Zimbabwe? (i telefon)
Jaaaa Zimbabwe.. vad tar vi?
Oooj det var så pass jasså jaha ok tack.

- Vad kostar det frågar jag?

- Du skall nog ha kvar Halebop säger han till mig.

ja Säger jag det är jag nöjd med.

han sade aldrig vad det kostade att ringa dit men kollade nu på hemsidan. det kostar  19.88/MINUT!!!!!
HELT sjukt mkt.

Telenor är helt enkelt inget för mig.
Och inte resten som bor här i stan heller, Alla har halebop.


La Greece


Saknar redan lugnet och slappandet i Grekland. Inga tider att passa ingen stress bara nuet... La Greece

Skön låt

http://www.youtube.com/watch?v=C6szDIy6SUs

RSS 2.0