Hipphipp

Hej och hå inte skrivit på hela veckan varit utan internet minsann.

Biljetterna vart helt ok inte så billiga som sist men helt ok. Snälla kompisar som kommer och hämtade oss i sthlm så bodde vi där en natt och fixade biljetter hela vägen ner till Helsingborg. Tidigt som attan blev det båda dagarna men det gick bra. Tåget mellan sthlm-malmö var dock 1 1/2 timme försenat lite drygt.

Nere i Helsingborg så kändes det lite som att vi befann oss i ett avsnitt av hipphipp och ibland var det tillohmed lite svårt att förstå vad en del personer sade. Kändes lite mystiskt samtidigt som personerna där tittade lite förvånat på mig när jag pratade.
     Så mötte vi den lilla prinsen 23 dagar gammal han var så fin så fin. Liten plutt med stora kläder. Han var snäll och go grät lite ibland bara annars var han tyst och snäll och tittade på en med STORA ögon.

Lillkillen så fin, I fredags badade jag honom innan vi tog en liten tripp till Danmark. Det var skojigt. Ena dagen kissade han på mammsen det skrattade vi gott åt :)

Såg lite av staden men itne så mkt var mest där för att umgås. Det var fint fina hus och trevligt men närheten till havet precis som här hemma. Men allting kändes ganska utspritt.

Jag åkte hem i lördags tog 12 timmar. Usch och fy. Men det gick bra. Sambon åker hem imorgon har fixat biljetter till honom halva vägen nu iallafall.

Var gansaka trött när jag kom hem men ringde och surrade lite med några vänner. Fick reda på att en annan vän som befunnit sig "down under" i två år helt cockartat kommit hem utan att säga något!! Helt konstigt och otroligt.

Så idag söndag har vi chillat lite ute i hans stuga vid havet grillat korv och catchat up lite :) Mycket trevlit. han säger att han inte stannar alltför länge men vi får se.

imorgon börjar jag skola tre år på universitet är det tänkt att det skall bli. Hoppas det käns bra att det känns rätt för mig.
Börjar klockan 9 imorgon, känns konstigt efter tre år att sätta sig i solbänken igen. Men jag tror det blir bra. Sambon har stöttat mig mycket och försöker att hjälpa mig så gott han kan! Han är så fin min man jag saknar honom så även fast vi sågs senast igår morse.

Tycker om alla mina vänner tänker på er ofta att jag hoppas att ni har det bra och att ni inte är rädda för att be om hjälp eller råd om ni tycker att jag kan bidra med något....

Mudiwa wangu Ndinu kuda zvakanyanya

Uppvisning!!

I fredags hade jag ett litet tårtkalas för vännerna här hemma sedan gick en liten del av dem ut med mig och dansade. det var trevligt goda kakor och jag hade gjort en smarrig tårta och fick fina presenter. Sedan gick vi ut då och skulle dansa där var det PISS musik.

Men men vi hade haft trevligt under hela kvällen så det gjorde inte så mycket.

I Lördags hade vi genrep och det gick fort och lätt! Sedan blev det midag i stugan och ett parti hjärter 7 som jag ledde ända till sista omgången då tillslut pappa vann naturligtvis. På kvällen kom J och kollade på film med oss. Sambon trodde att vi skulle hyra en sk "tjejfilm" men icke vi hyrde stom the yard en film som var ganska bra. Lite fjantiga moves måste jag säga :) Pytonormen heheh

Idag vaknade vi och gorde oss iordning för att åka och repa en sista gång tidningen skulle filma till deras web tv sida och göra en intervju med sambon innan själva showen klockan 1. Som vanligt var det mycket högtalare, instrument och dyl på scen när vi skulle dansa men det gick bra. Det var på en utomhusscen och dagen till ära var det strålande solsken! Mycket folk var det där. Det är den årliga internationella festen då många olika människor från olika länder som har lagat tradionell mat från deras respektive land. det var kanske ett 15 tal länder representerade.

Föreställningen gick jättebra gumbooten var varmt och svettigt, men det var roligt! Sedan gick steeten också jättebra någon liten miss men det var såå roligt allting! Musiken kändes lite långsammare än vad vi är vana vid så det kändes tungt att dansa!!! Men kul var det!

Sedan åt vi lite av den goda maten. Vi testade mat från malaysia det var gott! Sedan smakade jag lite på en ungersk langos men det har vi ätit många gånger så det vet vi är gott. Efter det delade vi på en köttfärs triangel som var friterad med grönsaker från Gambia det var väldigt gott och mättande.

Även om vi inte uppträder nästa år är det mysigt att vara där och lyssna på musiken och äta olika goda maträtter.

Nu håller vi på att fixa biljetter söderöver hittills går det bra, Men allt höjs ju oftast sista timmen.


doktorn

Imorse var jag hos doktorn. Hon var inte så intresserad av mig, fårgade en eller två frågor sedan fick jag gå till labbet för att lämna ett blodprov. De skall testa om jag har benägenhet att vara allergisk så vi får se senare om jag är det.

Är jag det tar de fler tester för att se om de kan lista ut vad jag är allergisk mot.

Annars om jag inte har benägenhet att vara allergisk då tror jag att de inte gör något mera.

Nu har jag medicin hemma om jag får en kli attack iallafall.

Sista dagen på lm idag. Bjöd på tårta det uppskattades.

Snart är det uppvisning! Tjoho

helgen

I fredags tidig kväll hade vi repetetioner med dansen! Det gick bra tyckte jag fast jag var oootroligt trött efter har jobbat och sovit för lite. Men det får man väl skylla sig själv för. Musiken blev färdigmixad igår också! Blev bra tycker jag! Nu gäller det bara för sambon att koreografera ihop de olika delarna.

Lördag klev vi upp ganska tidigt och åkte till morbron och hans familj där det vankades födelsedagsfika för mormor och även födelsedagsmiddag. det var roligt trevligt att nästan alla kunde vara med. Som vanligt är det alla herrarna som är itopp hos mormor. Hennes egna barnbarn barnbarn är inte lika roliga nu längre. Men hon är dement så det kanske inte är så konstigt.
     under dagen och em kändes det som att vi inte gjorde så mycket mer än att äta! Men det var gott förstås :)

Vi kom hem tillbaks vid 8 tiden och då hade vi tjejkväll och gick ut och dansade! Det var jätteroligt musiken var bra för en gångs skull härlig mix och inte bara en massa techno skit! Han spelade en del gamla klassiker ex getting jiggy with it med Will Smith! HAHA den låten är ju helskön. Jag gllar will smith även fast det är lite töntig musik så gillar jag beatet, Sambom hängde med sina kompisar till en annan stad och gick och dansade där och hade också haft det roligt och dansat mycket.

Kom hem ganska sent och väntade på sambon och kollade på OS han hade ju en bit att åka också. Han kom hem vid 5 så vi gick och kade oss på en gång. Vaknade vid 12 och klev upp gjorde inget ovanligt... sedan kom det igen KLI attacken. Det har hänt två gånger den sista månaden att det känns som handflatorna sväller upp sedan börjar det klia över hela kroppen riktigt rejält! Känner mig även konstigt och febrig samt får lite panik eftersom det kliar så in i bombens. Fattade på en gång när händerna började kännas svullna att det var dags så jag sprang in i duschen och sambon duschade mig med kallt vatten. Men det hjälper bara lite. När jag satt där började det kännas väldigt konstigt i ansiktet också så jag reste mig upp och kollade i spegeln då hade jag svullit upp i ansiktet också såg helknäpp ut knallröd överallt utom där det är sommest svullet där är jag alldeles kritvit. Får som vita "bullar" under huden där jag har kliat. Skumt. Sambons råd var klia inte men det är lite svårt fast jag försökte.

Första gången blev vi lite förvånad för jag är inte allergisk mot något vad vi vet. Då sade min sambo
- It's a sunburn baby I know how it is it's just a bad sunburn..
Sunburn hallå du är SVART du vet inte ens hur det känns att bränna sig i solen. Det gör ont men man sväller inte upp och det kommer framför allt inte om man inte ens har varit i solen.
- right I'm black I know it was just a thought!

Den här gången eftersom det blev mycket värre ringde vi 112 jag blev lite svullen i halsen också. Ambulansen kom väldigt fort medan jag fortfarande pratade i telefonen. De var snälla killar med kalla händer det var trevligt eftersom mina var tokvarma och kliade och såg ut som chorizokorvar. Jag fick kortison men det började inte verka. Så de tog mig till primärvårdsjouren och till en doktor som frågade massa frågor. Men då under tiden började nog tabletterna verka. Doktorn skrev ut mer kortison som jag skall ta om det händer igen. Sedan skall jag beställa en tid för att göra en utredning på vårdcentralen vad det är som orsakar kliandet och svullnaden så plötsligt.

Så det blir till att göra det imorgon. Jag är bättre nu men känner mig lite konstig lite febrig eller inte som vanlig. Händerna och pannan var svullen några timmar efteråt.

Vi skulle egentligen ha dansträning ikväll men Sambon ställde in för att ta hand om mig. det var snällt även fast jag tyckte att de kunde träna utan mig. Men jag mådde inte så bra ett tag så det var skönt att han tog hand om mig istället.
Stackars sambon blir alldeles uppjagad när det gäller sjukhus ambulanser och doktorer han gillar inte sånt alls men det gick ju bra.

Nu skall jag vila lite mera vi får se om jag kan dansa imorgon.

Den lilla staden

Jag bor som kanske tidigare nämnt i en liten stad. Därtill också en liten kommun. Det bor ca 25'000  personer runt omkring och i staden. Men jag trivs bra ändå. Det finns lite olika typer av mentalitet i våran stad särskilt bland yngre vuxna, en av de mentalkiteterna är att man bara MÅSTE flytta härifrån så fort man bara kan efter gymnasiet eftersom man är så LESS på stan och det finns ju INGENTING här.
     Jag är lite trött på denna mentalitet eftersom jag faktiskt trivs bra här själv och har valt att stanna kvar är det lite tråkigt att lyssna på människor som är här under sommarloven hos sina föräldrar ex men studerar på annan ort, säga  kommentarer som ex Allt är sig likt jag längtar grymt tillbaka till Linköping/stockholm/Umeå mm förljt av jag fattar inte vilka LOSERS som vill stanna kvar i den här skitstan. Ett exempel. Mycket är sig likt men staden förändras också. Jag fattar naturligtvis att alla inte trivs, men Alla trivs nog inte i Linköping/stockholm/Umeå heller? varför ständigt klanka ner på dem som vill stanna och trivs. Är man en sämre människa för det?

Hur skulle det bli om alla småstäder flyttade in till Linköping/stockholm/Umeå det skulle bli katastrof! Ingen skulle få plats. Det skulle bli kaos.

Jag trivs bra med min stad. Den har många bra fördelar.

- Man kan ta sig med cykel nästan överallt. Dock är lite lite backigt.
- Det är oerhört naturskönt område
- Rent geografiskt ligger det i mitten av Sverige (fast vid kusten) Nära till norr och söder :)
- Väldigt fin natur och fin stad med blommor och fina konstverk
- Kuststad med fina badstränder
- Människorna är trevliga och hjälpsamma¨
- Det finns lagomt med klädaffärer tycker jag. Vill man ha mer kan man åka 30 min med bil till norrlands största shopping centra.
- Det finns mycket kultur i staden. Norrdans, Länsmuseum med friluftsmuseum, konsthall och metropolitan
- Hela min släkt utom 4 personer bor i staden det är trevligt man har lite gemenskap under högtiderna och behöver inte åka runt halva landet för att hälsa på dem och sova över i nån källare man kan sova hemma efter julfirandet är slut.
- Det finns en del av Mittuniversitetet i stan så det finns en studentliv inte lika stort som nämnda städer ovan kanske men det räcker nog ändå.


Jag klagar inte på folk som flyttar man gör som man vill, men när jag är i vissa städer kallar jag inte dem för LOSERS mm. Visst jag har sagt att jag skulle tycka stressen i sthlm är jobbig. Men man vänjer sig säkert samt att det är väl mest absolut i centrum centrum som det är galet stressigt många andra delar av sthlm är jättefint. Klaga därför inte ni som kommer "hem" hit igen. Det är lite tråkigt med den attityden.

Var nöjd med att ni nu har flyttat då och att det är andra människor som ser till att eran bardomsstad hålelr sig vid liv. Det vore väl inte helt kul om stad skulle dö ut heller?

Jobb jobb

Min sambo har varit på möte med sin gamla arbetsgivar idag och blev erbjuden sitt gamla jobb som danslärare i street, jazz och afrikansk dans tillbak! Fast med mycket bättre avtal än tidigare :) Kaaanon! de skall tillochmed betala ett körkort!! Skitabra!

Under tiden min sambo var i zim fick jag kontakt med många via ett forum på familjeliv. Det var ett jättebra stöd under tiden i hela procdessen mellan migrationsverket och en själv. Tänkte på före internets tid då hade man kanskeinte alls kommit i kontakt med personer i samma sits som kan hjälpa en med svar på frågor och tips så man orkar med allting. Internet är kanon helt enkelt. Vi är några stycken som har fått tillbaka våra män nu. Det känns bra! Mycket hopp och us i världen trots allt.

Snart skall vi ha en uppvisning på internationella festen! Det blir nog skoj var längesedan jag stod på scen nu. Vi tränat mycket mycket tur det eftersom det har varit lite slappt i sommar annars. Ingen träning ikväll sambon är förkyld men imorgon kör vi nog hårt igen,

Mormor fyller år till helgen 84 år kalas i Stöde. Kan bli bra om mormor är på bra humör!

Kräftor

Deb här helgen har jag ätit kräftor två gånger fre och sön. Mums vad gott =) Trevligt med tjejerna på fredagen och trevligt med mamma och pappa idag!

Snart är det dags för uppvisning bara två veckor kvar. Inte riktigt klara ännu  men snart så. Övade afrikansk dans idag till uppvisningen ny stil inom afrikansk "gum boot" från sydafrika ursprungligen lite trixigt men kul! Kul med något nytt också!

Hela nästa vecka ska jag jobba på lm.... Bläää. Sedan blir det annat jobb veckan efter och sedan börjar jag på universitetet den 1 september. Hoppas det blir bra allting.

Ny bebis!!

I natt kom den nya bebisen fram! Sambons syster har fått sitt tredje barn :) En liten kille fast det visste vi redan att det skulle vara en grabb! Vi har fått sett ett första kort han är så fin så fin!


Fick konstiga utslag idag mitt på dagen som kliar och kliade mkt panik blev det svällde upp i ögonen och öronen också. Men sedan efter en 40 försvann det helt.

Min farfar är på sjukhuset hoppas han blir bättre snart, Han är den coolaste pensionär jag vet! Stenkoll på allt och helt klar i huvudet fortfarande, Bara förra vintern åkte han i milspåret med längdskidor varje dag men nu har han blivit sjuk, tråkigt.

Nu skall vi äta middag efter ett långt träningspass!

Dansa dansa dansa

Den här veckan har jag varit ledig och det har varit kanonväder :) Roligt! Vi har cyklat ut på stranden sambon och jag en dag. Fick skjuts av mammsen och pappsen en dag. Sedan har vi varje kväll utom en dansat i studion! Skönt att komma igång med träningen igen. Kändes första dagarna att man inte är i så bra kondition, men nu blir det förhoppningsvis bättre :) Vi tränar till en föreställning i slutet på augusti 20 min på internationella festen i stan. Ett roligt arrangeang där människor från olika länder ställer upp små stånd och säljer mat som är typiska från deras land. Förra året var sabons syster med och lagade mat frn Zimbabwe, men nu har hon flyttat så det går inte.

I helgen som var hade vi möhippa för en barndomskompis som skall gifta sig imorgon. Möhippan blev lyckad tyckte jag hoppas att den blivade bruden tyckte det också! Imorgon skall vi på bröllop sambon som gavbort/rånades av bröder/lämnade sin FIna nya grå kostym i Zim fyndade en ny (begangnad) på amnesty för 40 kr! Nästan helt oanvänd! Det var bra gjort! Det har varit fint väder hela veckan hoppas det är det imorgon när bröllopet är också.

INga nyheter om sambons mamma kan komma tyvärr..


RSS 2.0